Ştiri

Smart City Industry Awards ediția a 7-a, un eveniment sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării

Asociația Română pentru Smart City (ARSC) a anunțat tema celei de-a șaptea ediții a evenimentului Smart City Industry Awards, care se va desfășura sub Patronajul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, pe 30 martie la Palatul Parlamentului. Tema ediției este "Sustenabilitatea", cu scopul de a aduce în prim-plan soluții inovatoare și creative pentru construirea unui viitor durabil și mai verde.

Evenimentul reunește liderii din industrie și cuprinde trei elemente principale: conferința, expoziția și gală de premiere. Conferința Inteligența Artificială în Transformarea Comunităților din România se concentrează pe utilizarea inteligenței artificiale în proiectele de dezvoltare a orașelor inteligente, oferind o analiză a impactului noilor tehnologii asupra comunităților românești. Expoziția reunește cele mai inovatoare produse și servicii dedicate comunităților, furnizori de încredere pentru astfel de proiecte, autorități locale deschise spre parteneriate și în căutare de investiții și preocupate de dezvoltarea verticalelor Smart City.

Eduard Dumitrascu, Președinte ARSC: "Suntem entuziasmați să oferim de 7 ani această platformă pentru ca proiectele smart city să fie recunoscute și sărbătorite. Inovația și creativitatea demonstrată de către participanții edițiilor anterioare continuă să ne inspire și așteptăm cu nerăbdare să vedem ce proiecte vor fi aduse la această ediție a celui mai mare eveniment dedicat comunităților creativ-inteligente".

Gala de premiere încheie seara, prin recunoașterea celor mai activi jucători ai industriei smart city, a inovatorilor, a celor care contribuie efectiv la dezvoltarea comunităților românești, persoane, companii, instituții.
Persoanele interesate sunt invitate să înscrie gratuit proiectele lor pe site-ul competiției, până la data de 15 martie 2023. Pot să înscrie proiecte primăriile și consiliile județene, companii din domeniile de interes – integratori, IoT, mobilitate, energie, mediu, antreprenori și startup-uri, instituții guvernamentale – ministere, departamente, companii de utilități din sectorul public, organizații non-guvernamentale și instituții academice. Juriul competiției este format din experți cu o experiență valoroasă în domeniile supuse jurizării.

În plus, evenimentul va găzdui Pavilionul Sustenabilității, care va aduce împreună companiile din România care au dezvoltat inițiative și proiecte de sustenabilitate sau care au sprijinit comunitățile în acest sens.

Unic pentru Evenimentele din România. Proiecte de peste 1 miliard euro vin la Smart City Industry Awards, ediția 7. Vă invităm să aflați care sunt proiectele, ce tehnologii și soluții sunt necesare, în ce comunități se întâmplă aceste proiecte și când se organizează licitațiile.

Speakeri care au confirmat prezența:

  • Sebastian Burduja – Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării
  • Marius Humelnicu – Senator, Președinte Comisia IT
  • George-Cristian Tuță – Deputat, Președinte Comisia pentru Automatizare și Viitorul Muncii
  • Gen. Anton Rog – Director Centrul Național Cyberint
  • Vlad Stoica – Președinte Ancom
  • Gen. Sorin Bălan – Director STS
  • Victor Vevera – Director General ICI
  • Alexandru Kansou – Director General Radiocom
  • Traian Urban – Director Innovation Hub East – Comisia Europeană

Evenimentul este organizat în parteneriat cu EIT Urban Mobility, Ancom, Radiocom, Primăria Capitalei - CTMB, STB, TPBI, ICI și cu sprijinul deosebit oferit de Urban Scope ca Main Partner, Anadolu Automobil Rom și BMF Grup ca Platinum Partners, Integrisoft, Swarco, Telelink, Avitech și Scope Systems ca Gold Partners, și Vodafone Business ca Bronze Partner. Partenerii media ai evenimentului sunt Euronews, Radio România Actualități, Phoenix Media, Go Tech, Cocor Media Channel, Agerpres, United Media, Bursa, Euromedia, IQads, Casa Verde, Klarmedia. Partenerii de tehnologie ai acestei ediții sunt Samsung, Graphtec și MyConnector alături de prietenii SCIA La Fântâna și Kafune.

Pentru mai multe informații despre eveniment și agenda actualizată, vă rugăm să vizitați site-ul oficial al evenimentului.

Contact media:
Nume: Alexandra
Telefon: 0734 975 423
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

******

Despre Organizator

Asociația Română pentru Smart City (ARSC) este o organizație non-guvernamentală înființată în 2016 cu scopul de a sprijini dezvoltarea orașelor inteligente în România. ARSC alături de peste 300 de membri și parteneri încurajează inovația, digitalizarea și noile tehnologii ca mijloace pentru transformarea comunităților locale în orașe inteligente și durabile, dezvoltând soluții eficiente și sustenabile pentru orașele și comunitățile din România.

Cea mai mare expoziție de securitate din România își va deschide în curând porțile, între 9-11 Noiembrie in Pavilionul B2 Romexpo

După patru ani, ROMANIAN SECURITY FAIR, cel mai important eveniment al industriei de securitate din România organizat de Asociația Română de Tehnică de Securitate și Alarma, în parteneriat cu Romexpo, revine în format fizic.

Expoziția, aflată la cea de a VI-a ediție, se va desfășura în perioada 9-11 Noiembrie 2022, în pavilionul B2 al Centrului Expozițional Romexpo. Pentru accesul liber în spațiul expozițional, inregistrati-va gratuit AICI.

imagine articol webinar

GTS vine în ajutorul orașelor inteligente din România cu produse şi servicii inovatoare

Global Technical Services (GTS), companie membră a Smart Cities of Romania Cluster a organizat recent un webinar în cadrul căruia a prezentat beneficiile integrării soluțiilor și componentelor IoT din infrastructura orașelor inteligente cu ajutorul platformei de management CAVI.

Webinar-ul susținut de specialiștii GTS face parte dintr-o serie extinsă de evenimente organizate de SCoR Cluster, prin intermediul cărora este facilitat accesul autorităților locale și centrale din România la competențele și expertiza partenerilor privați din cadrul clusterului. Veţi găsi mai jos o sinteză a principalelor prezentări şi mesaje. Evenimentul a fost înregistrat şi este disponibil aici.

interviu_m_stanescu

Tehnologia este precum o carte, nu o cumperi doar să o pui în bibliotecă. Aceasta ȋşi atinge scopul când are un real impact ȋn business-uri şi comunităƫi

Utilizarea tehnologiei devine condiţie esenţială a succesului în business. Diferenţierea constă însă ȋn transformarea tehnologiei din scop în mijloc de creştere a eficienţei şi calităţii serviciilor.

Smart city, abordare insulară sau management centralizat?

Oraşele moderne includ în infrastructura digitală multiple tehnologii şi soluţii care captează, procesează şi analizează datele.  Această realitate generează atât beneficiile livrării unor servicii cu valoare adăugată pentru cetăţeni şi antreprenori, dar şi provocările integrării şi managementului unitar al acestor soluţii.