title_667ab76c63b603226921661719318380

 

 

Bine ați venit la

Smart Cities of Romania Cluster

“The future is here”

 

 

 

 

 

Bun venit

“Digitalizarea cucereste viitorul. Credem în orașele inteligente, prietenoase, în care dezvoltarea serviciilor urbane să fie realizate în favoarea cetăţenilor.”
Urbanizarea rapidă a orașelor prezintă provocări de infrastructură pentru guvern și municipalități. Pe măsură ce orașele cresc și își extind serviciile, administrarea și guvernarea devin din ce în ce mai complexe. Astfel, este necesară transformarea orașelor pentru a aborda provocările sociale, economice, de inginerie și de mediu.
Un oraș mai inteligent și mai eficient care cuprinde aspecte legate de transport, securitate, managementul energiei, nivelul de poluare, calitatea serviciilor sociale şi de sănătate și durabilitate este opțiunea ideală pentru factorii de decizie și autorități.
Tehnologiile inteligente, care sunt motoarele de pe piața orașului inteligent, sunt prietenoase cu mediul, reduc costurile de energie și oferă siguranță operațională.
Aceste tehnologii sunt proiectate cu caracteristici care pot identifica problemele într-un stadiu foarte timpuriu, sporesc securitatea și siguranța persoanelor care locuiesc în orașe.
Piața orașelor inteligente este în creştere exponențială. Această cerere deschide o piață segmentată pentru orașe inteligente. Orașele inteligente reprezintă un nou stil de oraș care oferă creștere sustenabilă și care este conceput pentru a încuraja activitățile economice sănătoase, care reduc impactul asupra mediului și îmbunătățesc calitatea vieții locuitorilor.

 

Cine suntem ?

Clusterul și Facilitățile

Smart Cities of Romania Cluster – SCoR Cluster este un cluster construit pe experiența și expertiza acumulată de membrii fondatori în ultimii cinci ani de colaborare la organizarea conferințelor naționale Smart Cities of Romania. SCoR Cluster își propune să fie un cadru semnificativ de inovare și dezvoltare al orașelor și comunităților inteligente din România.
Misiunea declarată a SCOR Cluster este să faciliteze participarea membrilor săi la acest proces, să stimuleze cooperarea strânsă dintre administrație, mediul academic și de cercetare și industrie, să stabilească relații de cooperare cu clustere naționale, europene sau internaționale.
 
 

Obiectivele principale ale SCoR Cluster sunt:

Promovarea, corelarea la nivel naţional şi armonizarea la nivel european - global a domeniului Smart City;

Creşterea eficienţei şi a competitivităţii serviciilor şi sistemelor furnizate de membri clusterului prin promovarea unei politici de cooperare – inovare - transfer de cunoştinţe, pe baza unor strategii comune;

Colaborarea cu autorităţile publice locale, regionale şi centrale şi cu societatea civilă în vederea definirii, acceptării şi susţinerii unei viziuni de dezvoltare sustenabilă a comunităților și a teritoriilor, specifică României.

Conferința SCoR 2023

Proiecte

Green and Socially resPOnsible ciTy Logistics InnovaTions - SPOTLOG

Green and Socially resPOnsible ciTy Logistics InnovaTions - SPOTLOG

Martie 2023 - Mai 2027
Viziunea principală a SPOTLOG este de a implica comunitățile locale în crearea unor sisteme logistice responsabile din punct de vedere social, bazate, ori de câte ori este posibil, pe moduri cu emisii zero de carbon, prin utilizarea inteligentă a tuturor resurselor disponibile și profitând de digitalizarea serviciilor de transport de mărfuri și pasageri. Concentrându-se pe comunitățile cu densitate scăzută și orașele mijlocii, partenerii SPOTLOG își propun să îmbunătățească instrumentele de politică regională către obiectivele europene de mobilitate incluzivă și neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.
 

RECOMADĂRILE SCoR